Ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus - Loistohoiva Ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus - Loistohoiva

Ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus

Liikunta ja fyysinen aktiivisuus ovat tärkeä osa ikääntyvän henkilön toimintakyvyn ylläpitämistä.

Iän myötä arkinen liikkuminen vähenee ja sen lisäksi fyysiset ikääntymismuutokset haurastuttavat kehoa. Säännöllisellä liikunnalla ja ulkoilulla on mahdollista ylläpitää arjen toimintakykyä, omatoimisuutta ja siten omassa kodissa pärjäämistä.

Ulkoiluapu on yhä useamman asiakkaan ja omaisen toiveissa.

Ei ole tavatonta, että ikääntynyt henkilö tarvitsee toisen ihmisen apua liikunnallisuuden ylläpitämisessä – päinvastoin.  Monenlaiset asiat voivat muodostua esteeksi ulkoilulle. Tasapainovaikeudet, huimaus, liukas keli, näön tai kuulon vaikeudet, nivelrikko ja siitä johtuvat kivut – tai se, että kodin lähellä ei ole riittävästi levähdyspaikkoja.

Yhdessä oman tutun hoivatyöntekijän kanssa ulkoilu on piristävää, voimaannuttavaa ja fyysistä toimintakykyä kohentavaa – jokaiseen yksilölliseen tilanteeseen on mahdollista löytää ratkaisu.

Ulkoilu ja aktiivisuus Muistihoivan tukena

Muistisairaudet tuovat liikunnalle lisähaasteita mutta samalla liikunnan tiedetään hidastavan fyysisen ja kognitiivisen toimintakyvyn heikkenemistä muistisairailla henkilöillä. Liikunta ja fyysinen harjoittelu tuovat arkeen mielekästä vaihtelua, aktivoivat aivoja ja tuottavat mielihyvää. Liikuntaan on hyvä suunnata energiaa ja liikunnan avulla on mahdollista vähentää hankalia käytösoireita.

Liikunta vahvistaa myös hyvän ravitsemuksen myönteisiä vaikutuksia. Hyvä ravitsemuksellinen hoito onkin tärkeä osa muistisairaan hoidon kokonaisuutta. Katso lisätietoa ravitsemuksesta ja Loistohoivan ruuanlaittoavusta..

ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus

Maksuton arviokäynti

Heräsikö kysymyksiä? Maksuttoman arviokäynnin sopiminen käy helposti joko soittamalla Loistohoivan palvelunumeroon tai täyttämällä alla oleva yhteydenottolomake. Arviokäynnin aikana palvelupäällikkömme tutustuu tilanteeseenne. Käynnin aikana on mahdollista sopia palvelun aloituksesta saman tien tai halutessanne voitte rauhassa harkita ja keskustella aloituksesta vielä esimerkiksi muiden omaisten kanssa.

Palveluistamme saa -40 % kotitalousvähennyksen. psst.. autamme myös kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kauppa-apu

Loistohoivan kauppa-apu palvelu helpottaa ja edesauttaa monipuolisen ravinnon saantia helposti kaupasta omaan jääkaappiin.

Ravitsemus ja yhteinen ruuanlaitto

Muistisairaus aiheuttaa ikääntyneen ravitsemukselle monia haasteita. Hyvä ravitsemus ovat edellytys hyvälle toimintakyvylle.

Muistihoiva

Muistihoiva on monipuolinen ja kattava palvelu muistisairaan henkilön turvallisen kotona asumisen edistämiseksi.

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu voi sisältää esimerkiksi aamu- ja iltatoimissa avustamista, hygienian hoitoa, pukeutumisessa tai liikkumisessa avustamista.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa