Ystäväpalvelu ja viriketoiminta - Loistohoiva Ystäväpalvelu ja viriketoiminta - Loistohoiva

Ystäväpalvelu ja viriketoiminta

Ystäväpalvelu ja viriketoiminta on suunniteltu tukemaan ja auttamaan silloin, kun ikäihmisen lähipiiri on pieni tai hän kokee yksinäisyyttä arjessa.

Kiireetön yhdessä vietetty aika ja mielekäs tekeminen tutun hoivatyöntekijän kanssa auttavat pitämään mielen virkeänä ja positiivisena.

Ystäväpalvelun ja viriketoiminnan kiireettömät käynnit voivat sisältää esimerkiksi:

  • Ulkoilua
  • Harrastuksiin tai kerhoihin osallistumista yhdessä
  • Asiointiapua lääkärikäynneille tai apteekkiin
  • Käsitöiden ja kotitöiden tekemistä yhdessä
  • Valokuvien katselua tai järjestelyä
  • Sanapeleja, leikkejä, muistelua ja muuta aivojumppaa
  • Kirjeiden kirjoittamista
  • Tuolijumppaa
  • Fysioterapeutin ohjaamien harjoitteiden tekemistä yhdessä

Loistohoivan ystäväpalvelu ja viriketoiminta tuo asiakkaan arkeen paitsi säännöllistä yhdessäoloa ja mukavaa tekemistä, myös mahdollisuuden voinnin, terveydentilan ja mielialan seurantaan. Koulutettu hoivatyöntekijä huomaa, mikäli näissä asioissa tapahtuu muutosta tai asiakas tulisi ohjata lääkärin tai säännöllisen kotipalvelun piiriin. Asiakkaan suostumuksella olemme yhteydessä omaisiin, mikäli jokin asia herättäisi huolta.

Ystäväpalvelu ja viriketoiminta osana Muistihoivaa

Läheiset ihmiset, ystävät, perhe ja muu sosiaalinen tukiverkosto muodostavat tärkeän osan kenen tahansa elämää. Sosiaalinen aktiivisuus ja muiden ihmisten tuki lisäävät turvallisuuden tunnetta ja koettua elämänhallintaa myös iäkkäillä. Yksinäisyys on kuitenkin hyvin yleistä ikäihmisten keskuudessa ja moni vanhus kaipaa ja tarvitsee ystävää.

Muistisairailla henkilöillä toisten seurassa vietetty aika, keskustelut ja osallistuminen auttavat ylläpitämään psykososiaalista toimintakykyä ja hidastamaan muistisairauden etenemistä erilaisine haasteineen. Sairauteen liittyvät käytösmuutokset voivat lievittyä, kun saa tehdä itselle mieluisia asioita tai jatkaa osallistumista entisiin harrastuksiin.

Yhteiset aktiviteetit sisällä tai ulkoillen ylläpitävät fyysistä toimintakykyä. Liikunnan lisäksi yhteinen tekeminen on tärkeää aivojumppaa, joka vähentää stressiä ja tukee muistia. Ystäväpalvelun ja viriketoiminnan sisältö suunnitellaan aina yksilöllisesti. Lähtökohtana ovat asiakkaan omat toiveet, mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet.

viriketoiminta

Maksuton arviokäynti

Heräsikö kysymyksiä? Maksuttoman arviokäynnin sopiminen käy helposti joko soittamalla Loistohoivan palvelunumeroon tai täyttämällä alla oleva yhteydenottolomake. Arviokäynnin aikana palvelupäällikkömme tutustuu tilanteeseenne. Käynnin aikana on mahdollista sopia palvelun aloituksesta saman tien tai halutessanne voitte rauhassa harkita ja keskustella aloituksesta vielä esimerkiksi muiden omaisten kanssa.

Palveluistamme saa -40 % kotitalousvähennyksen. psst.. autamme myös kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ravitsemus ja yhteinen ruuanlaitto

Muistisairaus aiheuttaa ikääntyneen ravitsemukselle monia haasteita. Hyvä ravitsemus ovat edellytys hyvälle toimintakyvylle.

Ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus

Ulkoilu, liikunta ja fyysinen aktiivisuus ovat tärkeä osa ikääntyvän henkilön toimintakyvyn ja mielialan ylläpitämistä.

Kodinhoito

Kodinhoito hoivatyöntekijän toteuttamana varmistaa turvallisen kodin ja asumisen. Asiakkaan luona käy tuttu hoivatyöntekijä

Muistihoiva

Muistihoiva on monipuolinen ja kattava palvelu muistisairaan henkilön turvallisen kotona asumisen edistämiseksi.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa