Muistihoiva® - palvelu muistisairaalle ja läheiselle - Loistohoiva

Muistihoiva®

Muistisairas ja omainen ansaitsevat luotettavan tuen kotiin

Muistisairaus tuo arkeen ja elämään haasteita, joihin monen on vaikeaa valmistautua etukäteen. Elämään liittyy usein paljon haasteita ruokailun, arjen hallinnan, turvallisuuden ja toimintakyvyn kanssa. Lähipiirin täytyy sopeutua moniin muutoksiin lyhyessä ajassa, ja tilanne haastaa myös heidän jaksamisensa. Muistihoiva® syntyi ajatuksesta suunnitella räätälöity palvelu muistisairaalle ja hänen omaisilleen, jotta voisimme tukea koko perheen jaksamista raskaan tilanteen keskellä.

Loistohoiva™ palvelutiimillä ja hoivatyöntekijöillä on jo useamman vuoden kokemusta muistisairaiden kotihoivasta, mutta halusimme viedä osaamistamme vielä seuraavalle tasolle. Tämä erityinen palvelu sai nimekseen Muistihoiva®, ja se olisi vielä parempi kokonaisuus kun aikaisemmin toteutettu muistisairaiden hoiva muiden palveluidemme joukossa.

 

Suunnittelu alkoi vuoden 2020 alussa

Loistohoivan henkilökuntaa ja Jyrki Palomäki, muistihoivan suunnittelua

Ensimmäiset hahmotelmat Muistihoiva® palvelusta päätyivät Elina Salosen (Tampereen seudun hoivayrittäjä), jonne hän ympyröi keskelle avainsanaksi Muistihoiva -sanan, vaikkei sitä missään ollut kuullut käytettävän. Se tuntui heti oikealta, ja jatkui työnimestä rekisteröityyn tavaramerkkiin saakka. 

Muistiinpanoista paistoi heti alkuun tahto olla tukemassa muistisairaiden ja heidän läheisten elämäntilannetta. Ammattitaito, henkilöstön kouluttaminen ja lämmin kohtaaminen on ohjannut prosesseja ja toteutusta koko matkan ajan. 

Haluamme ennen kaikkea olla mahdollistamassa kokonaisvaltaista muistisairaiden hoivaa – olla tukena sekä muistisairaalle että hänen läheiselleen muistisairauden matkan joka vaiheessa. 

Suunnittelemme palvelun jokaiselle yksilöllisesti, samalla tehden yhteistyötä mm. SUMU:n ja Muistiliiton kanssa.

Muistihoiva® on rakennettu lämpimän, empaattisen ja ammattitaitoisen yrityskulttuurin päälle

Henkilökohtaisena huomiona haluan tuoda esille, että tämän yrityksen kulttuuri on ollut syy miksi olen ollut töissä Loistohoiva -yrityksessä vuodesta 2016. Silloin hoivatyöntekijäksi hakiessani työn oli tarkoitus olla lyhytaikainen opiskelujeni ajan, mutta niin kuin monet muut meille päätyneet työntekijät, ei minulla valmistuttuani ollut kiire mihinkään.

Hakeuduin hoiva-alalle halusta auttaa senioreita, mutta erityisesti muistisairaat ovat jo pitkään olleet sydämelläni. Sairauden yksilöllinen eteneminen, kohtaamisiemme ainutlaatuisuus ja jokapäiväiset haasteet kiinnostivat valtavasti. Muistihoiva® palvelun suunnittelu ja toteutus tuntui luontevalta jatkumolta omille kiinnostuksen kohteille ja osaamisille. Parasta on, että yrityksessämme aiempi osaaminen tai koulutus ei ole ratkaisevassa asemassa, vaan asenne ja halu oppia uutta. Asiakkaille perehdytetään, ja järjestämme sisäisiä koulutuksia osaamisen tueksi.

Muistihoiva

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä:

”Vaikka muistisairas ei muistaisi nimeä tai mitä viime kerralla tehtiin, hän silti usein muistaa tutun oloiset kasvot ja olemuksen, tunteen jonka tuot tullessasi. Jokainen kohtaaminen on tärkeä, ei jätetä muistisairaita yksin.”

cropped Untitled 2
Vilhelmiina Vesterinen

Vilhelmiina Vesterinen

Some-viestintä ja markkinointi Yhteisöpedagogi (amk) Uudenmaan seutu vilhelmiina.vesterinen@loistohoiva.fi


8.7.2021 Edit: Ulkoasu, tekstin sujuvuus. Asiasisältö pysynyt samana.

 

Ota yhteyttä

Uusimaa
010 850 9510
uusimaa@loistohoiva.fi

Tampere
010 850 9520
tampere@loistohoiva.fi