Eläkettä saavan hoitotuki - Loistohoiva Eläkettä saavan hoitotuki - Loistohoiva

Eläkettä saavan hoitotuki

Eläkettä saavan hoitotuki on kolmiportainen Kelan myöntämä tuki.

Tuen tarkoituksena on helpottaa vammaisen tai pitkäaikaissairaan eläkkeensaajan arkea ja esimerkiksi kuntoutusta. Tuki myönnetään jokaiselle hakijalle tapauskohtaisesti ja se ei ole tulosidonnainen. Tuen suuruuteen vaikuttavat hakemukseen kirjattu asiakkaan toimintakyvyn kuvaus sekä lääkärinlausunto C tai B. Tuki voidaan myöntää myös takautuvasti viimeisen kuuden kuukauden ajalta.

Jokaisen hakijan tilanne arvioidaan Kelassa aina kokonaisuutena tukea haettaessa.

Perushoitotuki (71,21 €/kk)

Jos tarvitsee vähintään viikoittain apua/ohjausta/neuvontaa henkilökohtaisissa toimissa (kuten pukeutuminen ja peseytyminen), voi olla oikeutettu perushoitotukeen.

Korotettu hoitotuki (155,15 €/kk)

Jos tarvitsee joka päivä apua useissa henkilökohtaisissa toiminnoissa (kuten syöminen, peseytyminen tai sosiaalinen vuorovaikutus) tai jos on oikeus perushoitotukeen ja on jatkuvia sekä ylimääräisiä erityiskustannuksia (kuten lääkkeet, taksikuljetukset), voi olla oikeutettu korotettuun hoitotukeen. Jos muisti on huomattavasti heikentynyt, ihmisellä on jatkuvan avun tarve.

Ylin hoitotuki (328,07 €/kk)

Jos tarvitsee ympärivuorokautista hoivaa tai pärjää yksin vain lyhyitä aikoja, voi olla oikeutettu ylimpään hoitotukeen. Muita esimerkkejä voi olla avun tarve lähes kaikissa toiminnoissa tai se, että asiakas viettää suurimman osan ajasta sängyssä.

 

Näin haet Eläkettä saavan hoitotukea

Eläkettä saavan hoitotukea haetaan verkossa tai postittamalla paperilomake osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA.

Otathan meihin yhteyttä, mikäli sinulle tulee mitään kysyttävää liittyen eläkkeensaajan hoitotukeen. Autamme asiakkaitamme tarvittaessa myös tuen hakemisessa.

Lähteet: Kela

Maksuton arviokäynti

Heräsikö kysymyksiä? Maksuttoman arviokäynnin sopiminen käy helposti joko soittamalla Loistohoivan palvelunumeroon tai täyttämällä alla oleva yhteydenottolomake. Arviokäynnin aikana palvelupäällikkömme tutustuu tilanteeseenne. Käynnin aikana on mahdollista sopia palvelun aloituksesta saman tien tai halutessanne voitte rauhassa harkita ja keskustella aloituksesta vielä esimerkiksi muiden omaisten kanssa.

Palveluistamme saa -40 % kotitalousvähennyksen. psst.. autamme myös kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Edunvalvonta ja edunvalvonta-valtuutus

Elämässä voi tulla hetki, jolloin omien asioiden hoitaminen itsenäisesti ei ole enää mahdollista. Lue tästä lisää edunvalvonnasta ja sen kevyemmistä vaihtoehdoista.

Kotitalous-vähennys

Loistohoivan asiakkaat voivat saada kotitalousvähennystä hoivatyöntekijöidemme tekemästä työstä. Autamme kotitalousvähennyksen haussa.

MUISTIHOIVA

MUISTIHOIVA  tukee muistisairaan arkea säännöllisillä ja monipuolisilla kotikäynneillä. Käynneillä tuetaan toimintakykyä ja arjen sujuvuutta räätälöidyllä palvelukokonaisuudella.

Kodinhoito

Kodinhoito hoivatyöntekijän toteuttamana varmistaa turvallisen kodin ja asumisen. Asiakkaan luona käy tuttu hoivatyöntekijä

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa