Eläkettä saavan hoitotuki - Loistohoiva

Eläkettä saavan hoitotuki

Hoitotuki on kolmiportainen Kelan myöntämä tuki, joka myönnetään jokaiselle hakijalle tapauskohtaisesti (ei tulosidonnainen).

Eläkettä saavan hoitotuki helpottaa elämää ja tukee toivotun hoidon saamista.

Tuen tarkoituksena on helpottaa vammaisen tai pitkäaikaissairaan eläkkeensaajan arkea ja esimerkiksi kuntoutusta. Tuki myönnetään jokaiselle hakijalle tapauskohtaisesti ja se ei ole tulosidonnainen. Tuen suuruuteen vaikuttavat hakemukseen kirjattu asiakkaan toimintakyvyn kuvaus sekä lääkärinlausunto C tai B. Tuki voidaan myöntää myös takautuvasti viimeisen kuuden kuukauden ajalta.

Jokaisen hakijan tilanne arvioidaan Kelassa aina kokonaisuutena tukea haettaessa.

Eläkettä saavan hoitotuki on kolmiportainen Kelan myöntämä tuki.

Perushoitotuki (78,72 €/kk) voidaan myöntää, jos henkilö tarvitsee vähintään viikoittain apua/ohjausta/neuvontaa henkilökohtaisissa toimissa (kuten pukeutuminen ja peseytyminen).

Korotettu hoitotuki (171,49 €/kk) voidaan myöntää jos hakija tarvitsee joka päivä apua useissa henkilökohtaisissa toimissa (kuten syöminen, peseytyminen) tai jos on oikeus perushoitotukeen ja on jatkuvia sekä ylimääräisiä erityiskustannuksia (kuten lääkkeet ja taksikustannukset). 

Ylin hoitotuki (362,62 €/kk) voidaan myöntää jos henkilö tarvitsee ympärivuorokautista hoivaa tai pärjää yksin vain lyhyitä aikoja. 

 

Päivitetty 9/2023

Näin haet Eläkettä saavan hoitotukea

Eläkettä saavan hoitotukea haetaan verkossa tai postittamalla paperilomake  osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA.
Lähteet: Kela

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko tai jäikö jokin vielä epäselväksi? Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

omaishoidon vapaa kadet

Kaikki kotihoitopalvelut

Kattavasta palveluvalikoimastamme löytyy jokaisen arkeen palvelu, joka tukee jaksamista ja toimintakykyä kotona.