Ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus - Loistohoiva

Ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus

Säännöllisellä liikunnalla voidaan ylläpitää arjen toimintakykyä, omatoimisuutta ja siten omassa kodissa pärjäämistä.

Liikunta ja aktiivisuus ovat tärkeä osa toimintakyvyn ylläpitoa.

Iän myötä arkinen liikkuminen vähenee ja sen lisäksi fyysiset ikääntymismuutokset haurastuttavat kehoa. Säännöllisellä liikunnalla ja ulkoilulla voidaan ylläpitää arjen toimintakykyä, omatoimisuutta ja siten omassa kodissa paremmin pärjäämistä. 

Moni ikääntynyt henkilö tarvitsee toisen ihmisen apua liikunnallisuuden ylläpitämisessä.  Monenlaiset asiat voivat muodostua esteeksi ulkoilulle. Tasapainovaikeudet, huimaus, liukas keli, näön tai kuulon vaikeudet, nivelrikko ja siitä johtuvat kivut – tai se, että kodin lähellä ei ole riittävästi levähdyspaikkoja.

Yhdessä oman tutun hoivatyöntekijämme kanssa asiakkaan ulkoilu on piristävää, voimaannuttavaa ja fyysistä toimintakykyä kohentavaa – jokaiseen yksilölliseen tilanteeseen on mahdollista löytää ratkaisu.

ulkoilu ja liikunta

Liikunnan vaikutus muistiin ja muistisairauden etenemiseen

Muistisairaudet tuovat liikunnalle lisähaasteita mutta samalla liikunnan tiedetään hidastavan fyysisen ja kognitiivisen toimintakyvyn heikkenemistä muistisairailla henkilöillä.

Liikunta ja fyysinen harjoittelu tuovat arkeen mielekästä vaihtelua, aktivoivat aivoja ja tuottavat mielihyvää. Liikuntaan on hyvä suunnata energiaa ja liikunnan avulla on mahdollista vähentää hankalia käytösoireita.

Liikunta vahvistaa myös hyvän ravitsemuksen myönteisiä vaikutuksia. Hyvä ravitsemuksellinen hoito onkin tärkeä osa muistisairaan hoidon kokonaisuutta. Katso lisätietoa ravitsemuksesta ja ruuanlaittoavusta..

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko tai jäikö jokin vielä epäselväksi? Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

Uusimaa

omaishoitaja - ota yhteytta
omaishoidon vapaa kadet

Kaikki kotihoitopalvelut

Kattavasta palveluvalikoimastamme löytyy jokaisen arkeen palvelu, joka tukee jaksamista ja toimintakykyä kotona.