Ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus - Loistohoiva Ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus - Loistohoiva

Ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus

Liikkumattomuus heikentää hyvin nopeasti toimintakykyä.

Iän myötä arkinen liikkuminen vähenee ja sen lisäksi fyysiset ikääntymismuutokset haurastuttavat kehoa. Liikunta ja fyysinen aktiivisuus ovat tärkeä osa ikääntyvän henkilön toimintakyvyn ylläpitämistä. Säännöllisellä liikunnalla ja ulkoilulla voidaan ylläpitää arjen toimintakykyä, omatoimisuutta ja siten omassa kodissa paremmin pärjäämistä. 

Ulkoiluapu on yhä useamman asiakkaan ja omaisen toiveissa.

Moni ikääntynyt henkilö tarvitsee toisen ihmisen apua liikunnallisuuden ylläpitämisessä.  Monenlaiset asiat voivat muodostua esteeksi ulkoilulle. Tasapainovaikeudet, huimaus, liukas keli, näön tai kuulon vaikeudet, nivelrikko ja siitä johtuvat kivut – tai se, että kodin lähellä ei ole riittävästi levähdyspaikkoja.

Voisimmeko auttaa? 

Yhdessä oman tutun hoivatyöntekijämme kanssa asiakkaan ulkoilu on piristävää, voimaannuttavaa ja fyysistä toimintakykyä kohentavaa – jokaiseen yksilölliseen tilanteeseen on mahdollista löytää ratkaisu.

Ulkoilu ja aktiivisuus 

MUISTIHOIVAN tukena

Muistisairaudet tuovat liikunnalle lisähaasteita mutta samalla liikunnan tiedetään hidastavan fyysisen ja kognitiivisen toimintakyvyn heikkenemistä muistisairailla henkilöillä. Liikunta ja fyysinen harjoittelu tuovat arkeen mielekästä vaihtelua, aktivoivat aivoja ja tuottavat mielihyvää. Liikuntaan on hyvä suunnata energiaa ja liikunnan avulla on mahdollista vähentää hankalia käytösoireita.

Liikunta vahvistaa myös hyvän ravitsemuksen myönteisiä vaikutuksia. Hyvä ravitsemuksellinen hoito onkin tärkeä osa muistisairaan hoidon kokonaisuutta. Katso lisätietoa ravitsemuksesta ja Loistohoivan ruuanlaittoavusta..

ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus

Voisimmeko olla avuksi?

Heräsikö kysymyksiä? Maksuttoman arviokäynnin sopiminen käy helposti joko soittamalla Loistohoivan palvelunumeroon tai täyttämällä alla oleva yhteydenottolomake. 

Palveluistamme saa -40 % kotitalousvähennyksen. psst.. autamme myös kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kauppa-apu

Loistohoivan kauppa-apu palvelu helpottaa ja edesauttaa monipuolisen ravinnon saantia helposti kaupasta omaan jääkaappiin.

Ravitsemus ja yhteinen ruuanlaitto

Muistisairaus aiheuttaa ikääntyneen ravitsemukselle monia haasteita. Hyvä ravitsemus ovat edellytys hyvälle toimintakyvylle.

MUISTIHOIVA

MUISTIHOIVA  tukee muistisairaan arkea säännöllisillä ja monipuolisilla kotikäynneillä. Käynneillä tuetaan toimintakykyä ja arjen sujuvuutta räätälöidyllä palvelukokonaisuudella.

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu voi sisältää esimerkiksi aamu- ja iltatoimissa avustamista, hygienian hoitoa, pukeutumisessa tai liikkumisessa avustamista.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa