Viriketoiminta - Loistohoiva

Viriketoiminta

Viriketoiminta mahdollistaa mukavan tekemisen tutun hoitajan kanssa. Viriketoiminta kotona voi olla esimerkiksi askartelua, lukemista, puutarhan hoitoa, ulkoilua tai museoon lähtemistä.

Tuttu hoitaja

Luoksenne tulee kotiin aina tuttu hoitaja, jonka kanssa on hyvä olla ja toimia. Pysyvyys tarjoaa turvaa, luottamusta ja mielekästä seuraa.

Joustava ja yksilöllinen

Palvelu suunnitellaan aina sopimaan omaan elämäntilanteeseen ja tukemaan hyvinvointia joustavasti.

Kiireetön palvelu

Meillä on aikaa viettää aikaa kanssanne, sekä kuulla palautetta ja tilanteitanne herkällä korvalla.

Viriketoiminta auttaa pitämään mielen virkeänä ja positiivisena.

Viriketoiminta tukee hyvinvointia erityisesti silloin, kun ikäihmisen lähipiiri on pieni tai kokee yksinäisyyttä arjessa. Tutun henkilön säännölliset käynnit, aivojumppa ja mielekäs tekeminen lisäävät arkeen hyviä hetkiä asiakkaan ehdoilla.

Sosiaalinen aktiivisuus ja muiden ihmisten tuki lisää myös ikäihmisen turvallisuuden tunnetta ja koettua elämänhallintaa.

Loistohoiva viriketoimintaa tulee asiakkaan luokse pitämään tuttu hoitaja, joka voi muun tekemisen ohessa seurata myös vointia, terveyttä ja mielialaa. Koulutettu hoitaja huomaa muutokset ja voi puuttua niihin tarvittaessa.

Asiakkaan suostumuksella olemme yhteydessä omaisiin.

Luokseni tulee kahdesti viikossa tuttu hoitaja jonka kanssa vaihdamme tekemisen ohella kuulumiset. Olen valtavan iloinen, että löysin Loistohoivan!

viriketoiminta neulominen

Esimerkkejä viriketoiminnasta

Viriketoiminta voi olla esimerkiksi:

 • Ulkoilua
 • Harrastuksiin tai kerhoihin osallistumista yhdessä
 • Käsitöiden ja kotitöiden tekemistä yhdessä
 • Valokuvien katselua tai järjestelyä
 • Sanapelejä, leikkejä, muistelua ja muuta aivojumppaa
 • Kirjeiden kirjoittamista
 • Viriketoiminta muistisairaalle

  Muistisairailla henkilöillä toisen seurassa vietetty aika, keskustelut ja osallistuminen auttavat ylläpitämään psykososiaalista toimintakykyä ja hidastamaan muistisairauden etenemistä. Sairauteen liittyvät käytösmuutokset voivat lievittyä viriketoiminnan myötä, kun muistisairas saa tehdä itselle mieluisia asioita tai jatkaa osallistumista entisiin harrastuksiin.

  Yhteiset fyysiset aktiviteetit ylläpitävät fyysistä toimintakykyä. Liikunnan lisäksi muunlaisetkin viriketoiminta -aktiviteetit ovat tärkeää aivojumppaa, jotka vähentävät stressiä ja tukevat muistia.

  Viriketoiminnan sisältö suunnitellaan aina yksilöllisesti.

  Lue Kyllikin tarina

  Kyllikin suurena toiveena on aina ollut mahdollisuus asua omassa kotona, niin kauan kun se vain terveyden ja tuvallisuuden puolesta on mahdollista.

  Hän uskoo, että monet muutkin seniorit jakavat saman toiveen, ja on iloinen, että meidän jo viisi vuotta kestäneen kotihoivapalvelumme vuoksi kotona asuminen on ollut mahdollista.

  Kaikki kotihoitopalvelut

  Kattavasta palveluvalikoimastamme löytyy jokaisen arkeen palvelu, joka tukee jaksamista ja toimintakykyä kotona.

  omaishoidon vapaa kadet