Viriketoiminta - Loistohoiva

Viriketoiminta

Viriketoiminta tuo arkeen mielekästä tekemistä yhdessä tutun Loistohoiva -työntekijän kanssa. 

Viriketoiminnan lähtökohtana on asiakkaan omat toiveet, mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet. Kunnioitamme yksilöllisiä tarpeita ja laadimme yhdessä asiakkaan sekä läheisen kanssa palvelusuunnitelman maksuttomalla arviokäynnillä.

Viriketoiminta auttaa pitämään mielen virkeänä ja positiivisena.

Viriketoiminta tukee hyvinvointia erityisesti silloin, kun ikäihmisen lähipiiri on pieni tai kokee yksinäisyyttä arjessa. Tutun henkilön säännölliset käynnit, aivojumppa ja mielekäs tekeminen lisäävät arkeen hyviä hetkiä asiakkaan ehdoilla.

Sosiaalinen aktiivisuus ja muiden ihmisten tuki lisää myös ikäihmisen turvallisuuden tunnetta ja koettua elämänhallintaa.

Loistohoiva viriketoimintaa tulee asiakkaan luokse pitämään tuttu hoitaja, joka voi muun tekemisen ohessa seurata myös vointia, terveyttä ja mielialaa. Koulutettu hoitaja huomaa muutokset ja voi puuttua niihin tarvittaessa.

Asiakkaan suostumuksella olemme yhteydessä omaisiin.

viriketoiminta neulominen
henkilokohtainen apu

Viriketoiminta tutun henkilön kanssa voi olla esimerkiksi:

 

  • Ulkoilua
  • Harrastuksiin tai kerhoihin osallistumista yhdessä
  • Käsitöiden ja kotitöiden tekemistä yhdessä
  • Valokuvien katselua tai järjestelyä
  • Sanapelejä, leikkejä, muistelua ja muuta aivojumppaa
  • Kirjeiden kirjoittamista

Viriketoiminta muistisairaalle

Muistisairailla henkilöillä toisen seurassa vietetty aika, keskustelut ja osallistuminen auttavat ylläpitämään psykososiaalista toimintakykyä ja hidastamaan muistisairauden etenemistä. Sairauteen liittyvät käytösmuutokset voivat lievittyä viriketoiminnan myötä, kun muistisairas saa tehdä itselle mieluisia asioita tai jatkaa osallistumista entisiin harrastuksiin.

Yhteiset fyysiset aktiviteetit ylläpitävät fyysistä toimintakykyä. Liikunnan lisäksi muunlaisetkin viriketoiminta -aktiviteetit ovat tärkeää aivojumppaa, jotka vähentävät stressiä ja tukevat muistia.

Viriketoiminnan sisältö suunnitellaan aina yksilöllisesti. 

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko tai jäikö jokin vielä epäselväksi? Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

Uusimaa

Tampere

omaishoitaja - ota yhteytta
omaishoidon vapaa kadet

Kaikki kotihoitopalvelut

Kattavasta palveluvalikoimastamme löytyy jokaisen arkeen palvelu, joka tukee jaksamista ja toimintakykyä kotona.