Ystäväpalvelu ja viriketoiminta - Loistohoiva

Ystäväpalvelu ja viriketoiminta

Moni kokee yksinäisyyttä ja arjen yksipuoliseksi. Kiireetön sosiaalinen kontakti auttaa pitämään mielen virkeänä ja positiivisena.

Läheiset ihmiset, ystävät, perhe ja muu sosiaalinen tukiverkosto muodostavat tärkeän osan kenen tahansa elämää. Ystäväpalvelu ja viriketoiminta on suunniteltu tukemaan silloin, kun ikäihmisen lähipiiri on pieni tai hän kokee yksinäisyyttä arjessa. Sosiaalinen aktiivisuus ja muiden ihmisten tuki lisäävät turvallisuuden tunnetta ja koettua elämänhallintaa myös iäkkäillä. Yksinäisyys on kuitenkin hyvin yleistä ikäihmisten keskuudessa ja moni vanhus kaipaa ja tarvitsee ystävää.

Ystäväpalvelun ja viriketoiminnan kiireettömät käynnit voivat sisältää esimerkiksi:

  • Ulkoilua
  • Harrastuksiin tai kerhoihin osallistumista yhdessä
  • Asiointiapua lääkärikäynneille tai apteekkiin
  • Käsitöiden ja kotitöiden tekemistä yhdessä
  • Valokuvien katselua tai järjestelyä
  • Sanapeleja, leikkejä, muistelua ja muuta aivojumppaa
  • Kirjeiden kirjoittamista
  • Tuolijumppaa
  • Fysioterapeutin ohjaamien harjoitteiden tekemistä yhdessä

Loistohoivan ystäväpalvelu ja viriketoiminta tuo asiakkaan arkeen säännöllistä yhdessäoloa ja mukavaa tekemistä. Voinnin, terveydentilan ja mielialan seuranta on mahdollista tekemisen ohella. Koulutettu hoivatyöntekijä huomaa, mikäli näissä asioissa tapahtuu muutosta tai asiakas tulisi ohjata lääkärin tai säännöllisen kotipalvelun piiriin. Asiakkaan suostumuksella olemme yhteydessä omaisiin, mikäli jokin asia herättäisi huolta.

Ystäväpalvelu Muistihoiva® -palvelun tukena

Muistisairailla henkilöillä toisten seurassa vietetty aika, keskustelut ja osallistuminen auttavat ylläpitämään psykososiaalista toimintakykyä ja hidastamaan muistisairauden etenemistä erilaisine haasteineen. Sairauteen liittyvät käytösmuutokset voivat lievittyä, kun saa tehdä itselle mieluisia asioita tai jatkaa osallistumista entisiin harrastuksiin.

Yhteiset aktiviteetit sisällä tai ulkoillen ylläpitävät fyysistä toimintakykyä. Liikunnan lisäksi yhteinen tekeminen on tärkeää aivojumppaa, joka vähentää stressiä ja tukee muistia. Ystäväpalvelun ja viriketoiminnan sisältö suunnitellaan aina yksilöllisesti. Lähtökohtana ovat asiakkaan omat toiveet, mieltymykset ja kiinnostuksen kohteet.

viriketoiminta

Haluatko, että otamme yhteyttä?

Heräsikö kysymyksiä? Voit halutessasi jättää alle yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä valitsemallasi tavalla. Voimme keskustella tilanteestasi, ja kuinka voisimme olla mahdollistamassa elämäntilanteesi sopivia vaihtoehtoja. 

Palveluistamme saa -40 % kotitalousvähennyksen. psst.. autamme myös kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Ravitsemus ja yhteinen ruuanlaitto

Muistisairaus aiheuttaa ikääntyneen ravitsemukselle monia haasteita. Hyvä ravitsemus ovat edellytys hyvälle toimintakyvylle.

Ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus

Ulkoilu, liikunta ja fyysinen aktiivisuus ovat tärkeä osa ikääntyvän henkilön toimintakyvyn ja mielialan ylläpitämistä.

Kodinhoito

Kodinhoito hoivatyöntekijän toteuttamana varmistaa turvallisen kodin ja asumisen. Asiakkaan luona käy tuttu hoivatyöntekijä

Muistihoiva®

Muistihoiva®  tukee muistisairaan arkea säännöllisillä ja monipuolisilla kotikäynneillä. Käynneillä tuetaan toimintakykyä ja arjen sujuvuutta räätälöidyllä palvelukokonaisuudella.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa