Sairaalasta kotiutuminen - Loistohoiva

Sairaalasta kotiutuminen

Hyvin suunniteltu ja kiireettömästi toteutettu sairaalasta kotiutuminen on yhtenä osana ehkäisemässä sairaalakierrettä.

Sairaalasta kotiutuminen jännittää usein sekä kotiutujaa, että omaisia.

Hyvin suunniteltu ja kiireettömästi toteutettu kotihoiva on yhtenä osana ehkäisemässä sairaalakierrettä kotiutumisvaiheessa. Kotihoidon tukipalveluna luotettavat hoivatyöntekijämme voivat avustaa sujuvan arjen aloittamisessa ja jatkamisessa kotiutumisen jälkeen.

Teemme yhteistyötä kotihoidon kanssa ja yhteistyön avulla myös tieto esimerkiksi voinnin muutoksista tai kotiutumisen sujumisesta välittyy eri tahojen välillä. Kotihoivan avulla kotiympäristöstä ja kotiin palaamisesta voidaan tehdä miellyttävää ja turvallista, jolloin kotiutuminen on asiakkaalle mieluista eikä aiheuta sairaalassa olon jälkeen esimerkiksi pelkoa.

omaishoidon vapaa tukee omaishoitajan jaksamista

Miten sairaalasta kotiutumiseen saa apua?

1. Keskustelemme tilanteesta ja sovimme arviokäynnistä

Keskustelemme tilanteestanne puhelimitse, ja sovimme arviokäynnin ajankohdan. Jos tarvitsette apua nopealla aikataululla, voimme yhdistää arviotapaamisen ja ensimmäisen käynnin.

2. Arviokäynti

Tapaamme asiakkaan luona tai omaisten kanssa, jolloin voimme keskustella ja sopia tarkemmin yksityiskohdista.

Tavoitteenamme on aina tuottaa palvelu jokaisen perheen yksilöllisiin tarpeisiin.

3. Palvelun alkaminen

Hoitajamme kotikäynnit alkavat yhdessä sovitulla aikataululla ja käyntien sisällöllä. Olemme toimistolta yhteydessä hoidon alkamisen jälkeen varmistaaksemme, että kaikki sujuu hyvin.

Haluaisitko keskustella lisää?

Kiinnostuitko tai jäikö jokin vielä epäselväksi? Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

010 850 9510

info@loistohoiva.fi

Sairaalasta kotiutuminen ja muistisairaus

Muistisairaalla asiakkaalla sairaalajakso on voinut tuoda paljon muutosta ja hämmennystä tuttuihin rutiineihin. Sairaalasta kotiutumisen vaiheessa korostuvat kiireettömässä kotihoivassa tarkka suunnittelu sekä yhteistyö asiakkaan, omaisten sekä muiden hoitavien tahojen (mm. kotihoito, eri alojen terapeutit) kanssa.

Tavoitteenamme on helpottaa kotiutumista kaikin tavoin ja luoda turvallinen arki sairaalajakson jälkeen. Tarvittavia palveluita toimintakyvyn tukemisen lisäksi voi olla esimerkiksi saattaminen kotiin kotiutumispäivänä, avustaminen aamu- ja iltatoimissa sekä lääkemuistutukset.

 

Asiakkaan luona käyvä hoivatyöntekijä saa tarvittavan perehdytyksen asiakkaan tilanteeseen ja sisäistä koulutusta muistisairaan hoivatyöhön ammattitaitonsa tueksi.

Kunnioitamme perheiden yksilöllisiä tarpeita ja laadimme yhdessä asiakkaan sekä läheisten kanssa palvelusuunnitelman maksuttomalla arviokäynnillä.

Tuttu hoitaja tuntee tilanteenne, ja osaa auttaa sopivalla tavalla.

Lue lisää Muistisairaan hoito -palvelustamme täältä.

omaishoidon vapaa kadet

Kaikki kotihoitopalvelut

Kattavasta palveluvalikoimastamme löytyy jokaisen arkeen palvelu, joka tukee jaksamista ja toimintakykyä kotona.