Kotihoito ikääntyville - Loistohoivan vaikutukset hyvinvointiin - Loistohoiva

Kotihoito ikääntyville - hyvinvointi

Loistohoivan vaikutus ikääntyneen hyvinvointiin

Hiljattain saimme asiakkaamme tyttäreltä palautteen, joka kiteyttää hyvin Loistohoivan kotihoidon mission: ”Äitini fyysinen kunto on selkeästi kohentunut sinä aikana, kun olette siellä käyneet!”

Loistohoivan kotihoito poikkeaa kunnallisesta kotihoidosta niin, että palveluidemme keskiössä on vähintään 2h kestävät käynnit asiakkaan kotona, oman tutun avustajan/hoitajan toimesta. Tämä mahdollistaa aidon tutustumisen, kohtaamisen ja sosiaalisen kanssakäymisen yhteisen tekemisen ja konkreettisen auttamisen ohella. Toimintaperiaatteemme tukevat asiakkaidemme hyvinvointia monella tavalla.

Läsnäolo osana laadukasta kotihoitoa ja hyvinvoinnin tukemista

Läsnäolo kotihoitokäyntiemme aikana on tärkeää hyvinvoinnin kannalta monestakin syystä. Kiireettömyys ja aito toisen ihmisen kohtaaminen tarjoavat mahdollisuuden luoda luottamuksellinen ja ymmärtäväinen viestintäkanava sekä kokemuksen siitä, että on tärkeä ja arvostettu osa yhteisöä.

Läsnäolo voi vaikuttaa myös fyysiseen terveyteen – esimerkiksi auttaminen päivittäisissä askareissa tai liikunnassa auttaa asiakasta pysymään aktiivisena ja ehkäisee eristäytymistä, mikä lisää hyvinvointia ja antaa syitä nousta ylös aamuisin.

Esimerkiksi kotihoitoasiakkaamme Aino on saanut merkittävää tukea ja iloa elämäänsä Loistohoivan avustajasta. Ainon kanssa avustaja viettää usein aikaa keskustellen hänen nuoruusvuosistaan. Maijan silmät syttyvät, kun hän muistelee vanhoja hyviä aikoja. Tällaiset hetket rakentavat luottamusta ja luovat aidon yhteyden avustajan ja asiakkaan välille. Tämä vahva yhteys on keskeinen osa sitä, miksi Loistohoivan kotihoitopalvelut voivat aidosti parantaa hyvinvointia kokonaisvaltaisella tavalla.

Henkinen tuki ja turvallisuus

Loistohoivan avustajista tulee monelle tärkeä sosiaalinen kontakti, joka auttaa asiakasta joustavasti, tukee ja kuuntelee.

Sosiaaliset kontaktit auttavat ehkäisemään yksinäisyyttä ja eristäytymistä. Ystävien, perheenjäsenten ja esimerkiksi Loistohoivan avustajan kanssa jaetut kokemukset luovat arvokkaita muistoja ja vahvistaa kokemusta siitä, että on tärkeä ja merkityksellinen. Sosiaaliset verkostot tarjoavat henkistä tukea ja turvallisuutta.

Aktiivinen sosiaalinen elämä voi myös pidentää elinikää, parantaa sydänterveyttä ja vahvistaa immuunijärjestelmää.

Monet ikääntyneet asiakkaamme ja heidän omaisensa pitävät arvokkaana sitä, että kotiin tulee sama tuttu avustaja tai hoitaja, jonka kanssa voi jakaa elämän iloja ja suruja. Loistohoivan kotihoito tarjoaa emotionaalista ja fyysistä tukea, ja rikastuttaa elämää monin tavoin.

Fyysinen kunto ja toimintakyky kohenee

Avustajan läsnäolo ja tuki auttaa asiakkaitamme pysymään aktiivisina ja osallistumaan harrastuksiin. Näemme konkreettisesti, kuinka fyysinen kunto kohenee käyntiemme ansiosta.

Esimerkiksi eräs ikääntynyt asiakkaamme, Veikko, on alkanut kävellä enemmän ja tuntee itsensä energisemmäksi, kun avustaja on tukenut ja rohkaissut häntä säännölliseen liikuntaan. Veikko on kertonut meille, kuinka nämä kävelyretket ovat muuttaneet hänen arkeaan ja tuoneet uutta voimaa. Veikko oli aiemmin hyvin passiivinen ja vietti suurimman osan ajastaan sisätiloissa – nyt hän nauttii ulkoilusta ja on löytänyt uudelleen liikunnan ilon!

Tämä on tuonut myös merkittävää parannusta hänen yleiseen terveyteensä ja mielialaansa.

Enemmän energiaa ja iloa elämään!

Asiakkaamme kertovat, kuinka heidän mielialansa on kohentunut ja he ovat löytäneet uutta energiaa, kun kotiaskareet eivät enää kuormita heitä yksin.

Kotihoitokäyntien aikana avustaja voi auttaa kotitöissä ja asioiden hoitamisissa, jolloin energiaa jää enemmän käytettäväksi sellaisiin puuhiin jotka tuovat iloa ja sisältöä elämään. Esimerkiksi Leena, jonka puolesta käymme kaupassa ja hoidamme yhdessä kodin ylläpitosiivouksia 2-4 kertaa kuukaudessa, on löytänyt intoa ja energiaa jatkaa vanhoja harrastuksiaan. 

Ennen Leena koki arjen askareiden hoitamisen yksinään raskaaksi ja uuvuttavaksi, mutta nyt hän odottaa innolla meidän kotihoitokäyntejä ja yhteisiä puuhasteluhetkiä. Yhdessä tekeminen, energian jääminen myös muille kivoille asioille ovat tuoneet kaivattua sisältöä arkeen, lisänneet jaksamista ja edistäneet hyvinvointia fyysisesti ja henkisesti.

Palaute on meille tärkeää

Asiakaspalautteet ovat meille tärkeitä ja motivoivia. Ne auttavat meitä parantamaan kotihoitopalvelujamme jatkuvasti ja muistuttavat meitä työn merkityksestä. 

Sitoudumme kuuntelemaan ja reagoimaan asiakkaidemme palautteisiin, jotta voimme tarjota heille parasta mahdollista hoivaa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen

Jaa teksti eteenpäin:

Ota yhteyttä ja kuule lisää kotihoito palveluistamme!

Loistohoivan palvelut parantavat asiakkaidemme hyvinvointia monin tavoin. Arvostava ja kiireetön kohtaaminen, sosiaalinen tuki, fyysisen hyvinvoinnin edistäminen ja positiivinen vaikutus mielialaan ovat esimerkkejä siitä, kuinka voimme tehdä arjesta parempaa. Olemme täällä tuomassa iloa ja tukea arkeen. Jos sinä tai läheisesi kaipaatte apua, älkää epäröikö ottaa yhteyttä. Olemme valmiita tukemaan ja auttamaan, jotta sinä ja läheisesi voisitte elää parempaa ja täydempää elämää!

Ota yhteyttä

📞050 372 1638

✉️ info@loistohoiva.fi

Tekstin kirjoittaja: Vilhelmiina Vesterinen

Lue lisää blogitekstejä