Mielekästä harrastustoimintaa senioriasiakkaille - Loistohoiva

Mielekästä harrastustoimintaa senioriasiakkaille

Viriketoiminnan merkitys ikääntyneiden hyvinvoinnille

Viriketoiminta on keskeinen osa ikääntyneiden henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Kun arki voi tuntua yksitoikkoiselta tai yksinäisyyden tunne hiipii mieleen, mielekäs tekeminen tuo iloa ja sisältöä päiviin. Me ymmärrämme, että jokainen seniori on yksilö, ja siksi tarjoamme viriketoimintaa, joka on suunniteltu vastaamaan heidän henkilökohtaisia tarpeitaan ja toiveitaan.

Tutun henkilön säännölliset käynnit, aivojumppa ja yhdessä tekeminen ovat avainasemassa, kun halutaan lisätä arkeen hyviä hetkiä asiakkaan ehdoilla. Sosiaalinen aktiivisuus ja muiden ihmisten tuki ovat tärkeitä tekijöitä, jotka lisäävät ikäihmisen turvallisuuden tunnetta ja koettua elämänhallintaa.

Yksilöllisesti suunniteltu viriketoiminta

Meille on tärkeää, että viriketoiminta on yksilöllistä ja joustavaa. Se voi sisältää esimerkiksi ulkoilua, harrastuksiin tai kerhoihin osallistumista, käsityöden tekemistä tai vaikkapa valokuvien katselua ja järjestelyä. Tavoitteenamme on tarjota jokaiselle asiakkaalle juuri hänelle sopivaa ja mieluisaa tekemistä, joka tukee hänen hyvinvointiaan ja tuo iloa päivään.

Viriketoiminnan sisältö suunnitellaan aina yksilöllisesti, ottaen huomioon asiakkaan mieltymykset ja toiveet. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi yhteisiä kävelyretkiä, askartelua tai vaikkapa museokäyntejä. Tärkeintä on, että toiminta on merkityksellistä ja tuottaa iloa.

Muistisairaiden kohdalla viriketoiminnalla on erityisen suuri merkitys. Se auttaa ylläpitämään psykososiaalista toimintakykyä ja voi hidastaa muistisairauden etenemistä. Toisen seurassa vietetty aika, keskustelut ja osallistuminen auttavat muistisairasta säilyttämään yhteyden ympäröivään maailmaan ja omiin muistoihin.

Yhteiset fyysiset aktiviteetit ylläpitävät fyysistä toimintakykyä, ja liikunnan lisäksi muutkin viriketoiminnan muodot ovat tärkeää aivojumppaa, joka vähentää stressiä ja tukee muistia. Meidän tehtävämme on varmistaa, että muistisairaan viriketoiminta on turvallista, mielekästä ja yksilöllisesti suunniteltua.

Arjen helpotus kauppa-avun muodossa

Arjen asiointeihin liittyvät haasteet voivat kasvaa iän myötä. Kauppa-apu on yksi konkreettinen tapa helpottaa arkea. Kun kaupassa käynti muuttuu haastavaksi, meidän kauppa-apumme voi säästää asiakkaan energiaa ja tehdä tilaa mielekkäämmille asioille. Kauppa-apu on luotettava ja joustava palvelu, joka on suunniteltu helpottamaan arjen rutiineja.

Kauppa-apu sisältää kaiken tarvittavan: asiakkaan kauppalistan mukaan ostosten tekemisen, maksujen hoitamisen ja ostosten kotiin toimittamisen. Tämä palvelu on erityisen arvokas niille, jotka kamppailevat painavien kauppakassien, välimatkojen tai muistisairauden tuomien haasteiden kanssa.

Tuki sairaalasta kotiutumiseen

Sairaalasta kotiutuminen voi olla haastavaa, ja siksi tarjoamme tukea ja palveluita, jotka tekevät siirtymästä sujuvampaa. Arviokäynti on ensimmäinen askel, jossa keskustelemme asiakkaan ja hänen omaistensa kanssa yksityiskohdista ja suunnittelemme yksilöllisen palvelun, joka vastaa perheen tarpeita.

Palvelun alkamisen jälkeen olemme yhteydessä varmistaaksemme, että kaikki sujuu hyvin. Tavoitteenamme on tuottaa palvelua, joka tukee asiakkaan itsenäistä elämää kotona ja tarjoaa turvallisen ja kiireettömän kotiutumisen sairaalasta.

Henkilökohtainen apu on tärkeä osa kotona pärjäämistä. Se auttaa ylläpitämään hygieniaa ja hyvinvointia, mikä vapauttaa aikaa ja voimavaroja muille tärkeille asioille. Meidän henkilökohtainen apumme on suunniteltu tukemaan toimintakykyä, hyvinvointia ja onnellista elämää kotona.

Hoitajamme ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka osaavat kohdata erilaiset tilanteet rauhallisesti, ystävällisesti ja ammatillisesti. Palvelumme on aina luottamuksellista, ja asiakkaan luona käy aina tuttu hoitaja tai tiimi, joka on sitoutunut ja osaava työssään.

Ystäväpalvelu – seuraa ja turvaa seniorille

Ystäväpalvelumme tarjoaa ikääntyneille seuraa ja turvaa. Tämä palvelu on suunniteltu niille, jotka kaipaavat ystävällistä seuraa ja keskustelukumppania. Tuttu hoitaja tuo turvaa ja luottamusta, ja palvelu suunnitellaan aina sopimaan asiakkaan omaan elämäntilanteeseen.

Meillä on aikaa viettää aikaa asiakkaan kanssa, kuunnella hänen palautettaan ja ymmärtää hänen tilannettaan. Ystäväpalvelu on yksi tapa tukea asiakkaan omannäköistä elämää kotona ja edistää läheisen jaksamista.

autismi blogi

Autismi yhteiskunnan voimavaraksi

Kotona kaatumisten riskin vähentäminen on tärkeää kaikenikäisille ihmisille. Kotona ja arjessa on monia keinoja, joilla kaatumisen riskiä voi vähentää ja näin edistää turvallista ja itsenäistä elämää.

Keräsimme listaa asioista, jotka tukevat hyvää yleiskuntoa ja siten vähentää kaatumisriskiä.

Lue lisää »
aivoviikko pähkinä

Aivoviikko – 5 askelta aivojen hyvinvointiin

Kotona kaatumisten riskin vähentäminen on tärkeää kaikenikäisille ihmisille. Kotona ja arjessa on monia keinoja, joilla kaatumisen riskiä voi vähentää ja näin edistää turvallista ja itsenäistä elämää.

Keräsimme listaa asioista, jotka tukevat hyvää yleiskuntoa ja siten vähentää kaatumisriskiä.

Lue lisää »