Ravitsemus ja yhteinen ruuanlaitto - Loistohoiva

Ravitsemus ja yhteinen ruuanlaitto

Hyvä ravitsemustila tukee toimintakykyä.

Ruuanlaitto saattaa jäädä vähemmälle toimintakyvyn heikentyessä tai muuten elämäntilan muuttuessa. Ruokaa voi olla vaikea laittaa yksin, joten ruokavalio on muodostunut ehkä yksipuoliseksi tai jäänyt vähemmälle.

Ruokailun tueksi löytyy monia keinoja. Yhdessä suunniteltu ruokalista, kaupassakäynti, ruuan laittaminen herättelee aisteja monella tapaa. Ruokasuunnittelussa otetaan huomioon ravitsemussuositukset ja asiakkaan omat toiveet ja mieliruuat. Aterioiden energia- ja ravintoainepitoisuuksia saadaan korjattua pienillä muutoksilla mutta samalla yhtä tärkeää on, että ruoka on herkullista ja maistuvaa. Aterioita voidaan valmistaa ja annostella myös useammaksi päiväksi etukäteen.

Ruuanlaittopalveluun voi olla tarkoituksenmukaista yhdistää myös kauppa-apua, jolloin asiakkaan ravitsemusasioista huolehditaan kokonaisvaltaisesti. Tutun hoivatyöntekijän kanssa ruuanlaitto ja ruokailuhetket muodostuvat piristäviksi yhteisiksi tapahtumiksi.

Ravitsemus ja ruuanlaitto Muistihoiva® -palvelun tukena

Muistisairaus aiheuttaa ikääntyneen ravitsemukselle monia haasteita. Omatoiminen ruuan valmistaminen ei ehkä onnistu tai keittiössä toimiminen aiheuttaa turvallisuusriskejä. Ruokailuun keskittyminen voi vaikeutua tai muistisairas menettää ruokahalunsa ja  unohtaa syödä. Ensimmäisiä oireita jo ennen diagnoosin saamista saattaa olla painonlasku.

Ravitsemustilan heikentymiseen on tärkeää puuttua ajoissa, sillä muistisairaan ihmisen toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen vaativat hyvää ravitsemustilaa. Monipuolisella ravitsemuksella voidaan joissakin tapauksissa jopa hidastaa taudin etenemistä. Ravitsemusta tuleekin suositusten mukaan pitää yhtä tärkeänä kuin lääketieteellistä hoitoa.

Liikunta vahvistaa tutkitusti hyvän ravitsemustilan tuomia positiivisia vaikutuksia.  Loistohoiva™ tukee ulkoilua ja liikuntaa.

Ravitsemus ja yhteinen ruoanlaitto loistohoiva

Voisimmeko olla avuksi?

Heräsikö kysymyksiä? Maksuttoman arviokäynnin sopiminen käy helposti joko soittamalla Loistohoivan palvelunumeroon tai täyttämällä alla oleva yhteydenottolomake. 

Palveluistamme saa -40 % kotitalousvähennyksen. psst.. autamme myös kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu voi sisältää esimerkiksi aamu- ja iltatoimissa avustamista, hygienian hoitoa, pukeutumisessa tai liikkumisessa avustamista.

Muistihoiva®

Muistihoiva®  tukee muistisairaan arkea säännöllisillä ja monipuolisilla kotikäynneillä. Käynneillä tuetaan toimintakykyä ja arjen sujuvuutta räätälöidyllä palvelukokonaisuudella.

Kauppa-apu

Kauppa-apu palvelumme helpottaa ja edesauttaa monipuolisen ravinnon saantia helposti kaupasta omaan jääkaappiin.

Ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus

Ulkoilu, liikunta ja fyysinen aktiivisuus ovat tärkeä osa ikääntyvän henkilön toimintakyvyn ja mielialan ylläpitämistä.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa