Ravitsemus ja yhteinen ruuanlaitto - Loistohoiva

Ravitsemus ja yhteinen ruuanlaitto

Ruuanlaitto saattaa jäädä vähemmälle toimintakyvyn heikentyessä tai muuten elämäntilan muuttuessa. Ruokaa voi olla vaikea laittaa yksin, joten ruokavalio on muodostunut ehkä yksipuoliseksi tai jäänyt vähemmälle.

Ravitsemuksen ja ruuanlaiton tueksi löytyy monia keinoja.

Hyvä ravitsemustila tukee toimintakykyä. Yhdessä suunniteltu ruokalista, kaupassakäynti, ruuan laittaminen herättelee aisteja monella tapaa. Ruokasuunnittelussa otetaan huomioon ravitsemussuositukset ja asiakkaan omat toiveet ja mieliruuat. Aterioiden energia- ja ravintoainepitoisuuksia saadaan korjattua pienillä muutoksilla mutta samalla yhtä tärkeää on, että ruoka on herkullista ja maistuvaa. Aterioita voidaan valmistaa ja annostella myös useammaksi päiväksi etukäteen.

Ruuanlaittopalveluun voi olla tarkoituksenmukaista yhdistää myös kauppa-apua, jolloin asiakkaan ravitsemusasioista huolehditaan kokonaisvaltaisesti. Tutun hoivatyöntekijän kanssa ruuanlaitto ja ruokailuhetket muodostuvat piristäviksi yhteisiksi tapahtumiksi.

omaishoidon vapaa tukee omaishoitajan jaksamista

Muistisairaus ja ravitsemuksen tukeminen

Muistisairaus aiheuttaa ikääntyneen ravitsemukselle monia haasteita. Omatoiminen ruuan valmistaminen ei ehkä onnistu tai keittiössä toimiminen aiheuttaa turvallisuusriskejä. Ruokailuun keskittyminen voi vaikeutua tai muistisairas menettää ruokahalunsa ja  unohtaa syödä. Ensimmäisiä oireita jo ennen diagnoosin saamista saattaa olla painonlasku.

Ravitsemustilan heikentymiseen on tärkeää puuttua ajoissa, sillä muistisairaan ihmisen toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen vaativat hyvää ravitsemustilaa.

Monipuolisella ravitsemuksella voidaan joissakin tapauksissa jopa hidastaa taudin etenemistä. Ravitsemusta tuleekin suositusten mukaan pitää yhtä tärkeänä kuin lääketieteellistä hoitoa.

Liikunta vahvistaa tutkitusti hyvän ravitsemustilan tuomia positiivisia vaikutuksia.  Loistohoiva™ tukee ulkoilua ja liikuntaa.

Tuttu hoitaja tuntee tilanteenne, ja osaa auttaa sopivalla tavalla.

Kunnioitamme perheiden yksilöllisiä tarpeita ja laadimme yhdessä asiakkaan sekä läheisten kanssa palvelusuunnitelman maksuttomalla arviokäynnillä.

omaishoidon vapaa kadet

Kaikki kotihoitopalvelut

Kattavasta palveluvalikoimastamme löytyy jokaisen arkeen palvelu, joka tukee jaksamista ja toimintakykyä kotona.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko tai jäikö jokin vielä epäselväksi? Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi.

010 850 9510

info@loistohoiva.fi