Ravitsemus ja yhteinen ruuanlaitto - Loistohoiva Ravitsemus ja yhteinen ruuanlaitto - Loistohoiva

Ravitsemus ja yhteinen ruuanlaitto

Yhteinen ruuanlaitto sekä maistuvat, monipuoliset ateriat luovat pohjaa terveelliselle ruokavaliolle. Hyvä ravitsemustila taas on edellytys hyvälle toimintakyvylle.

Ruokalistan suunnittelu voidaan tehdä yhdessä hyödyntäen ravitsemussuosituksia ja huomioiden asiakkaan omat toiveet ja mieliruuat. Aterioiden energia- ja ravintoainepitoisuuksia saadaan korjattua pienillä muutoksilla mutta samalla yhtä tärkeää on, että ruoka on herkullista ja maistuvaa. Aterioita voidaan valmistaa ja annostella myös useammaksi päiväksi etukäteen. Loistohoivan palvelut suunnitellaan aina asiakkaan omien toiveiden ja aikataulujen mukaan.

Ruuanlaittopalveluun voi olla tarkoituksenmukaista yhdistää myös kauppa-apua, jolloin asiakkaan ravitsemusasioista huolehditaan kokonaisvaltaisesti. Tutun hoivatyöntekijän kanssa ruuanlaitto ja ruokailuhetket muodostuvat piristäviksi yhteisiksi tapahtumiksi.

Ravitsemus ja ruoanlaitto Muistihoivan tukena

Muistisairaus aiheuttaa ikääntyneen ravitsemukselle monia haasteita. Omatoiminen ruuan valmistaminen ei ehkä onnistu tai keittiössä toimiminen aiheuttaa turvallisuusriskejä. Ruokailuun keskittyminen voi vaikeutua tai muistisairas menettää ruokahalunsa ja  unohtaa syödä. Ensimmäisiä oireita jo ennen diagnoosin saamista saattaa olla painonlasku.

Ravitsemustilan heikentymiseen on tärkeää puuttua ajoissa, sillä muistisairaan ihmisen toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen vaativat hyvää ravitsemustilaa. Monipuolisella ravitsemuksella voidaan joissakin tapauksissa jopa hidastaa taudin etenemistä. Ravitsemusta tuleekin suositusten mukaan pitää yhtä tärkeänä kuin lääketieteellistä hoitoa.

Liikunta vahvistaa tutkitusti hyvän ravitsemustilan tuomia positiivisia vaikutuksia.  Lue lisää fyysisestä aktiivisuudesta ja Loistohoivan ulkoiluavusta täältä.

Ravitsemus ja yhteinen ruoanlaitto loistohoiva

Maksuton arviokäynti

Heräsikö kysymyksiä? Maksuttoman arviokäynnin sopiminen käy helposti joko soittamalla Loistohoivan palvelunumeroon tai täyttämällä alla oleva yhteydenottolomake. Arviokäynnin aikana palvelupäällikkömme tutustuu tilanteeseenne. Käynnin aikana on mahdollista sopia palvelun aloituksesta saman tien tai halutessanne voitte rauhassa harkita ja keskustella aloituksesta vielä esimerkiksi muiden omaisten kanssa.

Palveluistamme saa -40 % kotitalousvähennyksen. psst.. autamme myös kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu voi sisältää esimerkiksi aamu- ja iltatoimissa avustamista, hygienian hoitoa, pukeutumisessa tai liikkumisessa avustamista.

Muistihoiva

Muistihoiva on monipuolinen ja kattava palvelu muistisairaan henkilön turvallisen kotona asumisen edistämiseksi.

Kauppa-apu

Loistohoivan kauppa-apu palvelu helpottaa ja edesauttaa monipuolisen ravinnon saantia helposti kaupasta omaan jääkaappiin.

Ulkoilu ja muu fyysinen aktiivisuus

Ulkoilu, liikunta ja fyysinen aktiivisuus ovat tärkeä osa ikääntyvän henkilön toimintakyvyn ja mielialan ylläpitämistä.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa