Kotitalousvähennys - Loistohoiva

Kotitalousvähennys

Asiakkaanamme sinulla on oikeus saada -40% kotitalousvähennystä palvelustamme.

Käytännössä kotitalousvähennys tarkoittaa verovähennystä, jonka yksityishenkilö voi saada kotonaan tehdystä työstä, esimerkiksi;

Asiakkaamme voivat saada kotitalousvähennystä

Asiakkaamme voivat saada kotitalous-vähennystä

Loistohoiva™ -palvelu sisältyy kotitalousvähennykseen oikeuttaviin töihin. 

Kotitalousvähennettäviä töitä ovat esimerkiksi ruuanlaitto, siivous, peseminen ja muu huolenpito. Kotitalousvähennykseen oikeuttaviin töihin kuuluvat myös asiointikäynnit kaupassa ja apteekissa, kun ne ovat osa hoivatyöntekijän muuta laajempaa työtä vuorolla. 

Arvolisäverottomat terveydenhoitopalvelut eivät ole verovähennettävissä.

Kotitalousvähennyksen maksimi on vuonna 2020 teetetyissä työssä 2 250 €. Vuosittainen omavastuu on 100 € ja omavastuun jälkeen teetetystä työstä voi ilmoittaa verovähennyksiin 40 % arvonlisäverollisesta hinnasta. Kotitalousvähennettävä osuus koskee aina työn osuutta.

Maksimimäärän kotitalousvähennystä voi vuonna 2020 saada tilaamalla kotiin tuotettavaa työtä 5 875 €:lla. Kotitalousvähennys on aina henkilökohtainen eli esimerkiksi pariskunta voi saada kotitalousvähennystä vuoden 2020 töistä yhteensä maksimissaan 4 500 €. Kotitalousvähennystä voi saada myös omien tai puolison vanhempien tai isovanhempien kodissa tehdystä työstä.

Nykymuotoinen kotitalousvähennys on ollut Suomessa voimassa vuodesta 2001, mutta muuttunut vuosien varrella useampaan otteeseen. Esimerkiksi vuonna 2018 kotitalousvähennyksiä myönnettiin määrällisesti 444 844, suurin osa on koskenut remontteja (Veronmaksajat).

Autamme kotitalousvähennyksen hyödyntämisessä

Autamme mielellämme asiakkaitamme ja heidän omaisiaan kotitalousvähennyksen hakemisessa. Käytännössä voimme auttaa asiassa kotitalousvähennykseen liittyvän valtakirjan avulla tai auttamalla ilmoituksen tekemisessä asiakkaan tai omaisen toivomuksen mukaan.

Kotitalousvähennyksen ilmoittaminen itsenäisesti

Mikäli asiakas tai omainen haluaa tehdä kotitalousvähennyksen itsenäisesti, se on helppoa meiltä vuosittain tulevan erittelyn avulla. Kyseisestä erittelystä on vaivatonta löytää omaan veroilmoitukseensa kotitalousvähennyksen kannalta tärkeät asiat:

  • Yrityksen Y-tunnus
  • Laskun loppusumma verojen kanssa
  • Työn osuus verojen kanssa

On tärkeää säilyttää kaikki kuitit tehdystä työstä. Mikäli haluat ilmoittaa kotitalousvähennyksen itsenäisesti, voit ilmoittaa vuoden 2020 vähennyksen kahdella tapaa; verokortille tai veroilmoitukseen. Verokortille ilmoittaminen tapahtuu OmaVerossa ja jos samalla tilaat uuden verokortin, vuoden 2020 veroprosenttisi pienenee. (Näin ilmoitat) Mikäli haluat, voit ilmoittaa tehdyn työn kustannukset vuonna 2020 myös veroilmoitukseen, kun saat sen keväällä 2021 (Näin ilmoitat). OmaVeron sijaan kotitalousvähennys on mahdollista ilmoittaa myös paperilomakkeella 14A.

Otathan meihin yhteyttä, mikäli sinulle tulee mitään kysyttävää liittyen hoivapalveluiden kotitalousvähennykseen. Autamme mielellämme.

Lähteet:

Tätä tekstiä kirjoittaessa aiheen asiasisältö on tarkastettu Verohallinnon internetsivuilta. Kirjoituksen tilasto on peräisin Veronmaksajain Keskusliiton internetsivuilta.

Heräsikö kysyttävää?

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kauppa-apu

Kauppa-apu palvelumme helpottaa ja edesauttaa monipuolisen ravinnon saantia helposti kaupasta omaan jääkaappiin.

Palvelusetelit

Yhteinen ruuanlaitto ja monipuoliset ateriat luovat pohjaa terveelliselle ruokavaliolle. Hyvä ravitsemustila on edellytys hyvälle toimintakyvylle.

Muistihoiva®

Muistihoiva® tukee muistisairaan arkea säännöllisillä ja monipuolisilla kotikäynneillä. Käynneillä tuetaan toimintakykyä ja arjen sujuvuutta räätälöidyllä palvelukokonaisuudella.

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu voi sisältää esimerkiksi aamu- ja iltatoimissa avustamista, hygienian hoitoa, pukeutumisessa tai liikkumisessa avustamista.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa