Hoitotahto - Loistohoiva Hoitotahto - Loistohoiva

Hoitotahto

Hoitotahdon tarkoituksena on ennakoida eli kertoa oma tahto omaan hoitoon ja hoivaan liittyen esimerkiksi ennen mahdollisen sairauden etenemistä.

Myös ilman etenevää sairautta elämässä voi tulla vastaan tilanne, jossa ihminen ei pysty ilmaisemaan omaa tahtoaan hoitotilanteissa ja kirjallinen hoitotahto auttaa silloin hoitohenkilökuntaa toivotunlaisen hoidon ja hoivan antamiseen. Hoitotahto voi vähentää myös omaisten murhetta ja pelkoja tilanteissa sekä päätöksenteossa.

Jotta hoitotahto olisi pätevä, tulisi se tehdä tekijän ymmärtäessä hoitotahdon merkityksen ja sisällön. Hoitotahto voi olla suullinen, mutta kirjallinen hoitotahto on aina suositeltavampi. Kirjallisena hoitotahto ehkäisee virhetulkintoja. Hoitotahto on voimassa silloin, kun hoidettava ei pysty tekemään päätöksiä omaan hoitoonsa tai hoivaansa liittyen.

Miten hoitotahto tehdään?

Hoitotahdon voi tehdä kirjallisena esimerkiksi Muistiliiton hoitotahtoni -lomakkeelle (Muistiliitto, hoitotahto). Kirjallinen hoitotahto on hyvä liittää sähköiseen potilastietokantaan eli Omakantaan. Mikäli hoitotahto on suullinen, tulee se olla merkittynä potilasasiakirjoihin.

Otathan meihin yhteyttä, mikäli sinulle tulee mitään kysyttävää liittyen hoitotahtoon. Autamme mielellämme.

Maksuton arviokäynti

Heräsikö kysymyksiä? Maksuttoman arviokäynnin sopiminen käy helposti joko soittamalla Loistohoivan palvelunumeroon tai täyttämällä alla oleva yhteydenottolomake. Arviokäynnin aikana palvelupäällikkömme tutustuu tilanteeseenne. Käynnin aikana on mahdollista sopia palvelun aloituksesta saman tien tai halutessanne voitte rauhassa harkita ja keskustella aloituksesta vielä esimerkiksi muiden omaisten kanssa.

Palveluistamme saa -40 % kotitalousvähennyksen. psst.. autamme myös kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Edunvalvonta ja edunvalvonta-valtuutus

Elämässä voi tulla hetki, jolloin omien asioiden hoitaminen itsenäisesti ei ole enää mahdollista. Lue tästä lisää edunvalvonnasta ja sen kevyemmistä vaihtoehdoista.

Kotitalous-vähennys

Loistohoivan asiakkaat voivat saada kotitalousvähennystä hoivatyöntekijöidemme tekemästä työstä. Autamme kotitalousvähennyksen haussa.

Muistihoiva

Muistihoiva on monipuolinen ja kattava palvelu muistisairaan henkilön turvallisen kotona asumisen edistämiseksi.

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu voi sisältää esimerkiksi aamu- ja iltatoimissa avustamista, hygienian hoitoa, pukeutumisessa tai liikkumisessa avustamista.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa