Hoitotahto - Loistohoiva

Hoitotahto

Hoitotahto on mahdollisuus vaikuttaa omaan hoitoon silloinkin kun ei siihen hetkessä kykene.

Elämässä voi tulla vastaan tilanne, jossa ihminen ei pysty ilmaisemaan omaa tahtoaan hoitotilanteissa. Kirjallinen hoitotahto auttaa hoitohenkilökuntaa toivotunlaisen hoidon antamiseen.

Hoitotahto voi vähentää myös omaisten murhetta ja pelkoja tilanteissa sekä päätöksenteossa.

Hoitotahtoa tehdessä tekijän tulee ymmärtää hoitotahdon merkitys ja sen sisältö. Hoitotahto voi olla suullinen, mutta kirjallinen hoitotahto on aina suositeltavampi. Kirjallisena hoitotahto ehkäisee virhetulkintoja. Hoitotahto on voimassa silloin, kun hoidettava ei pysty tekemään päätöksiä omaan hoitoonsa tai hoivaansa liittyen.

Miten hoitotahto tehdään?

Hoitotahdon voi tehdä kirjallisena esimerkiksi Muistiliiton hoitotahtoni -lomakkeella. Kirjallinen hoitotahto on hyvä liittää sähköiseen potilastietokantaan eli Omakantaan. Mikäli hoitotahto on suullinen, tulee se olla merkittynä potilasasiakirjoihin.

Otathan meihin yhteyttä, mikäli sinulle tulee mitään kysyttävää liittyen hoitotahtoon. Autamme mielellämme.

Heräsikö kysymyksiä?

Autamme mielellämme. Voit soittaa, tai lähettää meille sähköpostia. Jätä meille yhteydenottopyyntö ”Ota yhteyttä” painikkeesta!

Palveluistamme saa -40 % kotitalousvähennyksen. psst.. autamme myös kotitalousvähennyksen hakemisessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Edunvalvonta ja edunvalvonta-valtuutus

Elämässä voi tulla hetki, jolloin omien asioiden hoitaminen itsenäisesti ei ole enää mahdollista. Lue tästä lisää edunvalvonnasta ja sen kevyemmistä vaihtoehdoista.

Kotitalousvähennys

Asiakkaamme voivat saada kotitalousvähennystä hoivatyöntekijöidemme tekemästä työstä. Autamme kotitalousvähennyksen haussa.

Muistihoiva®

Muistihoiva®  tukee muistisairaan arkea säännöllisillä ja monipuolisilla kotikäynneillä. Käynneillä tuetaan toimintakykyä ja arjen sujuvuutta räätälöidyllä palvelukokonaisuudella.

Henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu voi sisältää esimerkiksi aamu- ja iltatoimissa avustamista, hygienian hoitoa, pukeutumisessa tai liikkumisessa avustamista.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa