#haluaisinmuistaa kampanja kehottaa miettimään tilannetta, jossa itse sairastuisi muistisairauteen​ - Loistohoiva

#haluaisinmuistaa kampanja kehottaa miettimään tilannetta, jossa itse sairastuisi muistisairauteen

Muistisairaudet voivat koskettaa meistä jokaista. Sairaus vaikuttaa suoraan sairastuneeseen, mutta myös perheeseen ja ystäviin. 

#Haluaisinmuistaa kampanja rohkaisee jokaista jakamaan omia ajatuksia siitä, mitä haluaisi muistaa vaikka sairastuisi muistisairauteen. Toisin sanoen kirjoittamaan ylös itselle tärkeitä asioita, joita toivoisi säilytettävän elämässä mahdollisimman pitkään sairauksista riippumatta.

Kampanja #haluaisinmuistaa on oiva aloitus myös esimerkiksi hoito- ja hoivatahdon tekemiseen.

Hoivatahto auttaa hankkimaan sellaisia hoivapalveluita, joita itse haluaa. Hoivatahtoon voi kirjata esimerkiksi tietoa tärkeistä kappaleista tai harrastuksista jonka ääreen toivotaan ohjattavan silloinkin kun ei itse osaa sitä pyytää tai sanottaa.

Hoivatahdon tekeminen onnistuu verkossa, eikä sen laatimiseen tarvita asianajajaa.

Lue lisää hoito- ja hoivatahdosta

Näin osallistut #haluaisinmuistaa kampanjaan

Liity mukaan keskusteluun jakamalla ajatuksiasi siitä, mitä haluaisit muistaa jos juuri sinä sairastuisit muistisairauteen.

Jaa julkaisusi sosiaalisen median kanavassa ja merkitse meidät @Loistohoiva sekä #haluasinmuistaa, niin voimme tulla kommentoimaan ja jakaa julkaisuasi myös meidän kanavissa!

Omannäköistä elämää ja hyvää elämänlaatua muistisairaudesta huolimatta

Olennaista muistisairaiden kotihoivassa on mielestämme omannäköisen elämän ja hyvän elämänlaadun tukeminen silloinkin, kun henkilö ei itse enää osaa sanottaa tai ilmaista tärkeitä asioita. 

Konkreettisia keinoja tällaisen hoivan toteuttamiseen on esimerkiksi haastatella omaisia, ystäviä, sekä kirjata muistiin asioita jotka ovat herättäneet kiinnostusta ja positiivisia tunnekokemuksia. Palvelussamme oleellista on, että muistisairaan henkilön luona käy sama tuttu henkilö, joka oppii tuntemaan asiakkaansa hyvin. Tällöin aikaisemmin hyväksi todettuja vuorovaikutuskeinoja ja -keskusteluja voidaan hyödyntää myös jatkossa.

Myös meidän palvelussa on hyödyllistä, jos asiakkaalla on tehty hoivatahto. Mukaan kannattaa liittää toiveita esimerkiksi ruuasta, vaatetuksesta, kauneudenhoidosta, kulttuurista ja pidetyistä liikuntamuodoista.

Mietityttääkö muistisairaan pärjääminen kotona?

Vastaamme satojen erityistukea- ja apua tarvitsevien ihmisten toiveeseen elää hyvää elämää ja arkea kotona. Käytännössä tämä toteutuu laadukkaalla, luotettavalla, ammattitaitoisella ja yksilöllisellä kohtaamisella. 

Ottamalla yhteyttä voimme keskustella lisää – tarjoamme halutessasi maksuttoman arviokäynnin!

Laadukasta ja vastuullista hoivapalvelua

Loistohoiva on suomalainen kotihoivayritys jolle on myönnetty Avainlippu ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkki. Merkit osoittavat, että yrityksemme on Suomalainen, tuemme työntekijöiden osaamista, hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta (Avainlippu) ja että olemme mukana ratkaisemassa yhteiskunnallisia haasteita yrityksemme toiminnalla (Yhteiskunnallinen Yritys).

Haluatko saada ajankohtaista tietoa vanhustenhoidosta ja vinkkejä suoraan sähköpostiisi?

Jätä yhteystietosi jos haluat saada meiltä infoa noin 4-5kpl vuodessa.

ota yhteyttä loistohoiva

* indicates required