Kaatumisen ehkäiseminen kotona ja arjessa - Loistohoiva

Kaatumisen ehkäiseminen kotona ja arjessa

Kotona kaatumisten riskin vähentäminen on tärkeää kaikenikäisille ihmisille. Kotona ja arjessa on monia keinoja, joilla kaatumisen riskiä voi vähentää ja näin edistää turvallista ja itsenäistä elämää.

Keräsimme listaa asioista, jotka tukevat hyvää yleiskuntoa ja siten vähentää kaatumisriskiä.

Ravitsemuksesta huolehtiminen

Ravitsemuksesta huolehtiminen on tärkeää yleiskunnon
ylläpitämisessä, sillä ravintoaineiden riittävä saanti auttaa ylläpitämään
hyvää terveyttä, jaksamista ja vastustuskykyä. Lisäksi terveellinen ravitsemus
edistää painonhallintaa, mikä voi osaltaan ennaltaehkäistä kaatumisriskiä.

Loistohoivan avustaja voi auttaa huolehtimaan hyvästä
ravitsemuksesta tarjoamalla apua ruokakaupassa käymisessä, monipuolisten
aterioiden suunnittelussa ja valmistuksessa.

Lue lisää täältä 

ravitsemus kaatumisen ehkaisy

Hyvä uni

Hyvä uni auttaa ylläpitämään tasapainoa, reaktiokykyä ja koordinaatiota. Unen laatu ja määrä vaikuttavat fyysiseen ja psyykkiseen suorituskykyyn, joten riittävä yöuni on tärkeää yleiskunnon ylläpidolle.

Jos asiakkaalla on haasteita unen kanssa, voimme kiinnittää huomiota unenlaatuun vaikuttaviin asioihin ja tarvittaessa ehdottaa konkreettisia muutoksia. Avustajamme voi tukea säännöllisen vuorokausirytmin toteutumista mm. liikunnan, ravitsemuksen, kodin siisteyden kautta.

Ulkoilu ja harrastukset

Ulkoilu ja harrastukset tarjoavat mahdollisuuksia liikkua ja harjoittaa kehoa monipuolisesti, joka itsessään auttaa ylläpitämään hyvää lihaskuntoa, kestävyyttä ja tasapainoa. Epätasaisella maastolla (esim. metsä) liikkuminen voi olla mielekkäämpi tapa edistää tasapainoa kuin perinteiset jumppaliikkeet kotona.

Avustajamme huomioi jokaisen yksilöllisen toimintakyvyn käyntien aikana. Valitsemme aktiviteetit aina asiakkaan toimintakyvyn mukaan, jotta vältymme mahdollisilta riskeiltä. Lasten kanssa ulkoillessa ja harrastaessa huomioimme erityisesti asianmukaiset turvavarusteet, kuten pyöräilykypärän.

➡Lue lisää täältä 

Liikunta

Liikunta parantaa lihasten voimaa, kestävyyttä, tasapainoa ja koordinaatiota. Tärkeää on valita liikuntamuoto, joka on turvallista ja sopivaa henkilön yksilölliselle terveydentilalle ja yleiskunnolle.

Voimme auttaa lisäämään liikuntaa arkeen tarjoamalla kotona kevyitä venyttely- ja voimaharjoituksia. Lisäksi voimme motivoida liikkumaan arjessa esimerkiksi kävelylenkkien tai muiden mieluisien aktiviteettien avulla.

➡Lue lisää täältä 

Liikunta vahvistaa lihaksia, tasapainoa ja koordinaatiota, mikä auttaa vähentämään kaatumisriskiä.

Kodin turvallisuus

Kodin turvallisuuden tarkastelu ja mahdollisten vaarojen poistaminen voivat ennaltaehkäisemään kaatumisia. Esimerkiksi liukuesteiden käyttäminen lattioilla ja mattojen alla, sekä turvakahvan/tukitangon asentaminen voivat parantaa kodin turvallisuutta ja vähentää kaatumisriskiä.

Voimme asiakkaan halutessa arvioida kodin turvallisuutta ja tarvittaessa tehdä ehdotuksia kodin turvallisuuden parantamiseksi. Lisäksi voimme auttaa päivittäisissä askareissa, kodin siisteyden ylläpidossa ja esteettömyyden huomioinnissa.

Palvelumme kulmakiviä ovat luotettavuus, välittäminen ja ammattitaito.

Vastaamme satojen erityistukea- ja apua tarvitsevien ihmisten toiveeseen elää hyvää elämää ja arkea kotona. Käytännössä tämä toteutuu laadukkaalla, luotettavalla, ammattitaitoisella ja yksilöllisellä kohtaamisella. 

Laadukasta ja vastuullista hoivapalvelua

Loistohoiva on suomalainen kotihoivayritys jolle on myönnetty Avainlippu ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkki. Merkit osoittavat, että yrityksemme on Suomalainen, tuemme työntekijöiden osaamista, hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta (Avainlippu) ja että olemme mukana ratkaisemassa yhteiskunnallisia haasteita yrityksemme toiminnalla (Yhteiskunnallinen Yritys).

Haluatko saada ajankohtaista tietoa vanhustenhoidosta ja vinkkejä suoraan sähköpostiisi?

Jätä yhteystietosi jos haluat saada meiltä infoa noin 4-5kpl vuodessa.

ota yhteyttä loistohoiva

* indicates required