Seniorin suunta - Loistohoiva
seniorin suunta logo

Seniorin Suunta

Palvelut ikääntyneen voimavaraksi

Rajatorpantie 8 A, 01600 Vantaa

Katso kartalla

Tervetuloa tapahtumaan, joka tarjoaa ratkaisuja ikääntyneiden hyvinvoinnin ja itsenäisen elämän tukemiseen!

Monet seniorit ja heidän omaisensa kohtaavat haasteita etsiessään oikeanlaista tukea ja apua ikääntyneen arkeen.

Monet kokevat epävarmuutta asioiden hoitamisessa, olivat huolissaan hoitajien saatavuudesta ja hoivakotien tilanteesta. Juuri tästä syystä Seniorin Suunta -tapahtuma keskittyy tarjoamaan tärkeää tietoa, tukea ja konkreettisia ratkaisuja jotka tukevat ikääntyneiden itsenäistä asumista kotona.

Osallistujat saavat nauttia informatiivisista esityksistä (ohjelma liitteenä), rentouttavista hemmotteluhetkistä sekä mahdollisuudesta tutustua erilaisiin palveluihin ja tuotteisiin, jotka on suunniteltu helpottamaan seniorien päivittäistä elämää. Tapahtumassa on mukana 15 eri organisaatiota, jotka ovat kaikki sitoutuneet tarjoamaan asiantuntemustaan ja neuvontaa, niin yksilöllisesti esittelypisteillä kuin myös esitystensä kautta.

seniorin suunta tapahtuma
seniorin suunta ennakkoilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautumalla saat parhaan hyödyn!

Ennakkoilmoittautumalla saat parhaat vinkit ja tarjoukset sähköpostiisi tapahtuman jälkeen, sekä osallistut Vantaalaisen kukkakaupan lahjakortin arvontaan (arvo 60€).

Emme luovuta tietojasi kolmannelle osapuolelle.

"Tapahtuman idea lähti halusta tarjota tukea seniorin asioita hoitaville omaisille."

Kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä se, että ikääntyneiden hoitotilanne ja asumismahdollisuudet ovat väestömme ikääntyessä ja hoitajapulan keskellä huolestuttavaa. Kun hoitajia ei ole, ja ikääntyvä väestö vain lisääntyy, on selvää että omaisten rooli ikääntyneen asioiden hoidossa korostuu. 

Oman työn ja vapaa-ajan kautta olen tavannut monia senioreita ja omaisia, jotka kohtaavat haasteita etsiessään oikeanlaista tukea ja apua ikääntyvän läheisen arkeen.

Monet omaiset ovat elämäntilanteessa, jossa töiden lisäksi heillä on omia lapsia ja lastenlapsia, joiden elämässä he haluavat olla läsnä. Lisäksi kuvioissa on harrastukset ja muu vapaa-aika. Ikääntyvän vanhemman asioita hoitaessa on inhimillistä, että voimavarat ovat kortilla. Haluamme auttaa, jotta aikaa jää muille tärkeille asioille ja oman ikääntyvän läheisen kanssa vietetty aika on mielekästä – ei vain pakollisten asioiden hoitoa.

Seniorin Suunta -tapahtuman ajatus lähti halusta tarjota tukea seniorin asioita hoitavalle omaiselle. Vaihtoehtoja on paljon, mutta tieto siitä mikä olisi omaan ja läheisen elämäntilanteeseen paras vaihtoehto, on usein vaikeaa löytää. Se vaatii aikaa, ja rahaa käytetään asioihin jotka eivät välttämättä kuitenkaan ratkaise juuri niitä ”oikeita” asioita.

Palvelut vaikuttavat seniorin elämänlaatuun positiivisesti, sekä tukevat toimintakykyä säilymään hyvänä mahdollisimman pitkään. Uskomme, että palveluiden piiriin löytäminen tulisi olla nykyistä helpompaa, sekä asiakkaan voitava luottaa siihen että hänet kohdataan inhimillisesti ja kokonaisvaltaisesti.

Seniorin Suunta -tapahtuman tavoitteena on tarjota selkeä kattaus hyvistä ja luotettavista palveluntarjoajista, jotta voitte löytää juuri ne ratkaisut, jotka vastaavat teidän tai läheistenne ainutlaatuisiin tarpeisiin.

-Vilhelmiina Vesterinen (Seniorin Suunta -tapahtuman järjestäjä)

vilhelmiina vesterinen seniorin suunta

Seniorin Suunta -ohjelma

13:00 Ilmainen kahvitarjoilu
13:30 Edistä tasapainoa helpolla tuolijumpalla! +tuotepaketti arvonta
14:00 Tasapainoinen hyvinvointi: Vähennä kipua ja vahvista kehosi viestiä
14:30 Tärkeimmät jaksamista tukevat toimet, joita omaistaan hoitavan on hyvä tietää vuonna 2024
15:00 Vältä vaivat & varmista itsenäinen liikkuminen hyvällä jalkaterveydellä. Jalkaterapeutti kertoo, miten jalkaongelmia ennaltaehkäistään ja estetään niiden paheneminen
15:30 Matkalla parempaan kuulemiseen – tietoa kuulonalenemasta ja kuulokojeista
16:00 3 käytännön vinkkiä turvallisuuden lisäämiseen kotona. Tietoa etuuksista ja vähennyksistä, joita voit hyödyntää palveluiden maksamiseen
16:30 Vältä ikävät yllätykset – tietoa tärkeimmistä lakiasioista, joita ikääntyvän asioissa tulee huomioida
17:00 Huoletonta ja helppoa yhteydenpitoa seniorin ja omaisten välillä senioritablettipalvelun avulla
17:30 Turvaa ikääntyneen näkö – tunnista ikääntyneen silmäsairaudet ja varaudu ajoissa
18:00 Näin otat vaikean tilanteen puheeksi työpaikalla – Työn ja läheisen hoivan yhteensovittaminen kysyy joustoa ja tukea työssä jaksamiseen

Mukana tapahtumassa:

uusikuulo logo
kotioptikot 1
Kotifysioliikkeella logo

paakaupunkiseudun omaishoitajat ry
lakiasiaintoimisto mykkänen
digihappy
Loistohoiva logo nelio lapinakyva